Ne Aramıştınız ?
A+ A-
Cahit Yılmaz
Cahit Yılmaz Seri : Tarih

1950'de Arhavi'de doğdu. Evli ve bir çocuk babası olan sanatçı, 1976 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. 1980 yılında göz hastalıkları uzmanı oldu. 1983 yılında Kütahya SSK hastanesine göz hastalıkları uzmanı olarak atandı. Kütahya'da 24 yıl görev yaptı.

Çiniler diyarı Kütahya'da çini sanatına büyük ilgi ve sempati duyan sanatçı, çininin tüm aşama ve inceliklerini öğrenme fırsatı buldu. Teorik ve pratik bilgileri aldıktan sonra çini yapmaya başladı. Motif ve kompozisyonlarını göz cerrahı titizliği ile sır altına nakşetti.

"Tıbbiyeden her şey çıkar, arada sırada da doktor çıkar" sözünü kanıtlarcasına, eserlerini paylaşmak adına, Kütahya, Bursa ve Ankara olmak üzere üç yerde sergi açtı.

Kütahya Çini tarihi ile ilgili on yedi adet makalesi vardır.

24 yıl boyunca yerel çini sanatçılarından birebir bilgi topladı. Kütahya çini tarihi için önemli bir doküman oluşturdu. Son kırk yıl Kütahya çinisini birebir yaşadı. Baskı sürecine gelen Kütahya Çini ve Keramik Tarihi kitabı çalışması vardır.

Hâfız Mehmed Emin Efendi ile ilgili ilk biyografik makalesini 1997 yılında yayınladı.

Türk ve Kütahya çinisinin büyük sanatçısı Hâfız Mehmed Emin Efendi'nin biyografisini yazarak sanatçıyı ve eserlerini tanıtmayı görev bilmiştir.